politieagent op motor 2Een verdachte die deur aan deur gaat voor informatie en een winkeldief in Meerzicht hebben kennis gemaakt met de kracht van 'WhatsApp Heterdaad.' De politie heeft via de WhatsApp groepen een oproep gedaan om uit de kijken naar deze daders en konden zo de verdachten pakken.

In De Leyens ging een man langs de deuren om te informeren welke beveiliging mensen thuis hadden. Een buurtbewoner vond dit verdacht en belde de politie. Deze deed een 'Heterdaad oproep' en kreeg zo van veel mensen informatie over waar deze verdachte zich bevond. De politie hield de man staande, maar al snel bleek dat de man bij een bedrijf werk die beveiligingsapparatuur verkoopt. De man kon al snel zijn weg vervolgen. 

In Meerzicht dacht een winkeldief zijn slag te slaan, maar werd op heterdaad betrapt. Hij nam direct de vlucht en verdween de wijk in. De buurtbewoners gaven via hun buurtwhatsApp bruikbare informatie aan de politie, zodat deze dier gepakt kon worden. De woordvoerder van de politie laat weten: "Wij zijn erg tevreden met het resultaat van de 'WhatsApp Heterdaad. Hierdoor hebben wij er ineens honderden ogen bij in de wijk en ontloopt een verdachte ons niet zo makkelijk. Wij hopen dat meer mensen zich gaan aanmelden voor de Buurtpreventie WhatsAppgroep."

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-