sprinter centrumwestDe HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden afgelopen vrijdag in nauwe samenwerking met de HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3354 passagiers werden gecontroleerd en 131 begingen een overtreding.

Zo’n 112 reizigers konden geen geldig vervoersbewijs tonen. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 3,34 %. Twee mensen zaten met de voeten op de banken. De rest van de overtreders kon geen geldige ID-kaart laten zien. Burgemeester Aptroot woonde de controleactie gedeeltelijk bij. Aptroot: ‘Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten.’ Er werd gecontroleerd op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde in Palenstein en Buytenwegh.

De controleactie duurde van 14.15 tot 21.00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. Overigens heeft de politie vier verdachten aangehouden die gesignaleerd stonden voor onder andere openstaande boetes en een gevangenisstraf.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis Palenstein en Javalaan. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenoemd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten.

-advertenties-

-goede doel-