aivd 2In het gebouw van de AIVD aan de Europaweg in het Stadscentrum kwam rond 12 uur een brandmelding. De brandweer schaalde al gauw op naar middelbrand en ambtenaren werden geëvacueerd uit het gebouw.

aivd3  aivd brand 

Ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Er is geen rookontwikkeling te zien. Wel is er veel politie inzet te zien. De marechaussee heeft de toegang tot het gebouw afgesloten en ook de doorgang voor fietsers en voetgangers is afgesloten.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er twee gewonden: één persoon heeft brandwonden opgelopen en is naar het ziekenhuis vervoerd. Een ander is in een ambulance behandeld voor het inademen van rook, deze persoon hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

Het gebouw is nog steeds deels ontruimd omdat er nog rook in het pand hangt. De brandweer is  nu bezig om het gebouw te ventileren. Pas als de brandweer 'sein veilig'  geeft mogen de medewerkers weer terug het gebouw in, aldus de woordvoerder.

De brandweer kreeg rond kwart voor 12 een automatische brandmelding binnen en constateerde even later dat er inderdaad sprake was van brand. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Iets na 12 uur was de brand geblust. De brand is ontstaan in een technische ruimte in het gebouw.

Stedin is gewaarschuwd en zal de technische installaties in het gebouw nakijken.

aivd 4  aivd 5 
aivd 7 aivd6

-advertenties-

-goede doel-