Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week een makkelijk lunchgerecht: open tosti’s.
Deze week hebben we een lekker gezond lunch recept voor jullie. Deze kun je heel makkelijk maken zowel op een drukke of juist ontspannen dag. Dit recept kost namelijk niet veel tijd. En alles waar gesmolten kaas op zit is natuurlijk altijd lekker en door de tomatenpuree krijgt het brood een lekkere smaak. Ga jij deze open tosti uit de oven ook maken?
Drink er lekker een kopje thee bij of een glas water. Een lekker glaasje water met een smaakje kan ook.
Ingrediënten:Voor 2 porties
Volkorenbrood, gesneden (4 plakjes,100g)
Tomatenpuree (2 el, 32 g)
Halve avocado (120 g)
1 tomaat (120 g)
Zout en peper naar smaak
Maasdammer of Zwitserse kaas (4 plakjes, 150 g)
Bereiding:
1.Klaar in 10 minuten.
2.Verwarm de oven voor op 100 graden.
3.Besmeer de boterhammen met tomatenpuree.
4/Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil.
5.Snijd de avocado en de tomaat in dunne plakjes en beleg de vier boterhammen ermee.
6.Breng op smaak met zout en peper en leg op elke boterham een plak kaas.
7Rooster even in de koekenpan om de bodem krokant te krijgen. Zet daarna ongeveer 4 minuten op het middelste rooster van de oven.
Eet smakelijk!
Liefs, Sweet & Spicey
Geen zin om je lunch zelf te maken?
Je kan ook hele lekkere lunches bestellen bij Bagels & Beans
Promenadeplein 106, Zoetermeer
Voor alle andere restaurants kijk even op onze restaurant pagina
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants