Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week Sesam kip met broccoli.
Zin in chinees? Daarvoor hoef je niet altijd naar een restaurant. Je kunt de Chinese keuken in huis halen met deze variant van sesam kip. De combinatie van de kip met rijst en broccoli maakt het een geweldig vetarm alternatief voor buitenshuis eten, daarnaast smaakt het heerlijk zoet, zuur en pittig. Wat een fantastische combinatie van smaken. Een feestje bij elke hap. Ga jij het dit weekend maken? Laat ons vooral weten wat je ervan vond.
Ingrediënten voor 2 porties
Zilvervliesrijst (100 g)
Broccoli (250 g)
Kipfilet blokjes ( 300 g)
Honing ( 25 g)
Sojasaus ( 25 ml)
Water ( 45 ml)
Maizena ( 5 g )
Gember naar smaak
Gemalen rode peper naar smaak
Sesamzaadjes (1 el)
--------------------------------------------------------------------------------
Bereiden, klaar in 25 minuten
Gaar de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd intussen de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 7-8 minuten in een pan met water.
Bak de kipfilet blokjes in een anti-aanbak pan met wat water.
Meng voor de saus de sojasaus in een kleine kom met water, honing, maïzena, gember en gemalen rode peper.
Doe de saus bij de kip in de pan en laat dit 10 min. pruttelen tot de kip alle saus heeft opgenomen.
Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer alles bij elkaar op een schaal.
Eet smakelijk!
Liefs Sweet & Spicy
Meer inspiratie nodig, kijk een op Kelly's instagrampagina
Geen zin om te koken?
Bestel eens bij India Palace
Natuursteenlaan 157
079 300 0068
Kijk voor alle andere restaurants eens op onze restaurant pagina:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants