Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week Salie gnocchi met ham blokjes.
Dit heerlijke gerecht maak je super snel klaar in een koekenpan.Deze salie gnocchi met hamblokjes zit vol met smaak en staat in een oogwenk op tafel. Daar houden iedereen van toch?
Tip: als je wat salie overhoudt kan je er thee van trekken. Laat ongeveer 5 blaadjes een minuut of 10 trekken in een theepot met kokend water en genieten maar!
Ingrediënten voor 2 personen:
magere hamblokjes (90 g)
20 g boter
350 g gnocchi
verse salie (5 g)
zout & peper naar smaak
geraspte Parmezaanse kaas (30 g)
Bereiding:
1. Bak de gnocchi en de hamblokjes met de boter in een koekenpan ongeveer 5 min. op matig vuur.
2. Voeg daarna de salie toe aan de pan en roer goed om en bak nog 2 min. mee.
Breng op smaak met peper & zout.
3. Garneer met de kaas en dien op!
Geniet ervan!
Liefs, Sweet en Spicy
Wil je liever niet koken?
Kijk dan eens op ons overzicht van alle restaurants in Zoetermeer om te bestellen of af te halen. https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants