Overhandiging eerste exemplaar copyIn het nieuwste boek van Willem Dekker, een gepensioneerd landmacht kolonel uit Zoetermeer, beschrijft hij zijn persoonlijke ervaringen over hoe het is om te leven met ernstige en progressieve slechthorendheid.

 

Het boek ’Leven met slechthorendheid - van actief beroepsofficier naar vrijwilliger bij een patiëntenorganisatie’ is onlangs aangeboden aan commandeur Blom, de hoogste geneeskundige autoriteit bij defensie. Onder verantwoordelijkheid van commandeur Blom, zelf ook arts, is een hoorschade preventie project bij defensie tot stand gekomen. In het project worden door het hele land 20.000 hoortesten per jaar afgenomen bij defensiepersoneel dat aan schietoefeningen en ander hard geluid wordt blootgesteld.

 

Leven met slechthorendheid

Dekker is kort voor zijn pensioen vanwege zijn slechte gehoor afgekeurd voor het uitvoeren van operationele defensie taken. Vanaf dat moment stortte hij zich, als vrijwilliger bij een vereniging voor slechthorenden, op de belangenbehartiging voor zijn slechthorende lotgenoten. Er is bij Dekker een causaal verband vastgesteld tussen zijn gehoorbeschadiging en de schietoefeningen bij defensie.

Het boek, ‘Leven met slechthorendheid’, geeft een inkijk in het werk bij een patiëntenvereniging voor slechthorenden. Alle activiteiten zoals voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact worden belicht. Aan de hand van zijn eigen ervaringen beschrijft de auteur wat slechthorendheid is en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

De auteur zegt gefrustreerd te zijn, omdat hij aan zijn omgeving niet goed duidelijk kan maken wat ernstige slechthorendheid betekent en wat de impact ervan is. Voor de anderhalf miljoen Nederlanders met een hooraandoening, waarvan een half miljoen hoortoestelgebruikers, is dit boek een steun. Voor hun omgeving is het een openbaring.

Het boek is te bestellen via de webwinkel van boekscout.nl of via bol.com.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-