mz zalkerbosHet Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt geld beschikbaar voor gemeenten die willen in investeren in de verbetering van woonkwaliteit, leefomgeving en verduurzaming in kwetsbare gebieden met het Volkshuisvestingsfonds. De gemeente Zoetermeer heeft bij dit fonds geld aangevraagd voor Meerzicht.


Het gaat bijvoorbeeld om de vervanging van bestaande woningen door nieuwe woningen, ingrijpende verbouwingen en het opknappen van de openbare ruimte. Ook Verduurzaming van bestaande woningen valt onder deze regeling. Een bijdrage vanuit dit fonds zou voor een aanzienlijke financiële impuls zorgen om versneld de ambities van het programma Kwaliteitsimpuls Meerzicht te verwezenlijken. De aanvraag heeft betrekking op de renovatie en verduurzaming van vier hoogbouwflats in de Bossenbuurt, en een investering in het omliggend openbaar gebied.

Eén van de voorwaarden van het Volkshuisvestingsfonds is dat de gemeente zich voor 30% stelt voor een eventueel financieel tekort. Het college verwacht eind dit jaar de uitslag van de aanvraag.

Foto: de flat Zalkerbos in de Bossenbuurt in Meerzicht

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-