logoLHNVVD, PvdA, D66 en LHN hebben na de verkiezingen in 2010 in het coalitieakkoord een plan opgenomen voor het versterken van de culturele sector, het Stadsforum maakt daarvan deel uit. Voor de LHN was dat een lastige keuze, in het verkiezingsprogramma staat dat de partij daar tegen is. “Bij het onderhandelen over een akkoord wil je zoveel mogelijk van je verkiezingspunten opgenomen zien” stelt Hilbrand Nawijn (LHN, fractievoorzitter). “Maar je moet ook bereid zijn om in te leveren, anders kom je niet tot een akkoord”. In het Stadsforum moet samenwerking tot stand komen tussen de bibliotheek en het stadsmuseum, aan de rand van de Dobbeplas. Het Dorp met de levendige Dorpsstraat wordt op die manier via de Dobbeplas verbonden met het Stadshart.

Er is nu gekozen om voor het Stadsforum even te wachten met het maken van verdere plannen. De LHN begrijpt D66 maar al te goed en vindt de keuze verstandig. Nawijn: “Financieel staat Zoetermeer er nog redelijk voor, maar ook wij komen in zwaar weer. Dit Kabinet strooit kwistig met het overdragen van taken naar de gemeenten, alleen bezuinigt het daarbij direct door te korten op de nodige budgetten. Ook de Kabinetsvoornemens over verdergaande decentralisaties zullen fors inhakken. op de financiële positie van de gemeente. Met dit Kabinet zijn we voorlopig niet zeker van wat er op ons afkomt en daardoor ontstaat er financiële onzekerheid en is er noodzaak om te bezuinigen.”

Nawijn: “als lokale partij maakt de LHN zich sterk voor onze Zoetermeerse inwoners. Die moeten op ons kunnen blijven rekenen. Het gaat ons niet alleen om de financiële onzekerheid, maar om de blijvende zorg voor onze mede Zoetermeerders, waaronder vele ouderen. Daarbij legt de LHN de nadruk iets minder op cultuur”.

-advertenties-

-goede doel-