logoLHNNaar aanleiding van de dramatische gebeurtenis in Pijnacker op 6 mei, waarbij misverstanden en burenruzie uitmondde in het middels een brandbom niet alleen het eigen huis maar ook doelbewust het huis van de buren in brand zetten is de LHN benieuwd naar de situatie in Zoetermeer.
Door deze jarenlange slepende scheve verstandhoudingen met ernstige gevolgen heeft Lijst Hilbrand Nawijn dan ook de volgende vragen aan het College.

1. Is het College op de hoogte van het gebeuren in Pijnacker?

2. Zijn er in Zoetermeer ook dit soort gevallen (van burenruzie en potentiële huisuitzetting) bekend? Zo ja wat is de aanpak van het College om te voorkomen dat hetzelfde hier zou kunnen gebeuren?

3. LHN pleit al jaren voor een preventieve aanpak tegen buurtterreur cq buurtterrorisme!
Is het College het met dit standpunt eens? Wat voor maatregelen neemt het College hiervoor?

4. Is er samenwerking met woningcoöperaties, de wijkagent en de buurtpreventie om dit soort gebeurtenissen te voorkomen cq tegen te gaan? Zo ja welke en op welke basis?

5. Is het College het met ons eens dat bij huisuitzettingen (waar hier ook sprake van was) vooraf bekend moet zijn om wat voor bewoners het gaat en dat dit proces vanaf het begin tot het eind begeleid moet worden?

Berry Schrijvers, Lijst Hilbrand Nawijn

-advertenties-

-goede doel-