julHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Voorbehoedsmiddelen, welke past bij jou?

Het is juli. De maand van lekker weer, vakantie en feestjes…

Je ontmoet nieuwe mensen en wordt of bent misschien wel verliefd. Jullie flirten, zoenen en ontdekken elkaar. Misschien willen jullie binnenkort seks met elkaar hebben. Best spannend, maar ook heel leuk. Wacht even, zijn jullie goed voorbereid?!

Als je seks wilt hebben, is het slim om je samen voor te bereiden. Waar gaan jullie het doen en wat vinden jullie fijn en niet fijn? Het is ook handig om samen te bespreken welke voorbehoedsmiddelen je wilt gebruiken.

Voorbehoedsmiddelen zijn middelen die kunnen beschermen tegen een zwangerschap, en soms ook tegen een SOA. Een man kan bijvoorbeeld gebruikmaken van een condoom, en voor een vrouw is er een pil, prikpil of spiraaltje. Er bestaan veel verschillende voorbehoedsmiddelen, en je kunt zelf kiezen welke bij jullie past.

Misschien wil je samen met jouw lover ontdekken welk voorbehoedsmiddel voor jullie werkt. Je kunt dit doen door langs te komen bij het JIP. Heb je seks gehad en voelde dit niet fijn? Of ben je bang dat je toch zwanger bent geraakt of een SOA hebt opgelopen? Maak een afspraak bij Sense voor een gratis en vertrouwelijk gesprek met een verpleegkundige.

Heb je nog andere vragen? Bijvoorbeeld over social media, school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP. Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Jip Zoetermeer: Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500, WhatsApp: 06 15 888 955.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-