Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Online (grensoverschrijdend) gedrag.

4. Online gedragTegenwoordig gaat het vaak over grensoverschrijdend gedrag in de media. En niet voor niks… want helaas komt grensoverschrijdend gedrag nog steeds veel voor en gebeurt dit vaak ook online. Hoe komt dit? Online ben je kwetsbaarder voor grensoverschrijdend gedrag. Een profiel op sociale media aanmaken kan anoniem en in veel gevallen heb je niet altijd controle over wat er met jouw gedeelde content gebeurd.

Je spreekt van grensoverschrijdend gedrag online als iemand over jouw grenzen heen gaat. Dit kan gaan over pesten, intimidatie of manipulatie. Bijvoorbeeld als iemand jou seksueel getinte berichtjes of foto’s stuurt zonder jouw toestemming hiervoor.

Het is niet oké als een ander over jouw grenzen gaat. Jij hebt het recht om te beslissen wat je online wilt delen met iemand. De ander moet altijd checken of jij iets wel of niet wilt, en stoppen als jij je grenzen aangeeft.

Op de website van Helpwanted.nl kun je alles vinden over online grensoverschrijdend gedrag. Zij kunnen je helpen. Heb jij, of iemand in je omgeving, te maken met online grensoverschrijdend gedrag? Dan kun je contact met ze opnemen. Ze bieden praktische hulp en persoonlijk advies. Dit is gratis en anoniem.

Bij de JIP locaties kun je altijd terecht voor een gesprek. Zij bieden je een luisterend oor en denken graag met je mee.

Heb je vragen over online grens overschrijdend gedrag of bijvoorbeeld school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP.

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-