Voorbereid het nieuwe schooljaar inHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Voorbereid het nieuwe schooljaar in!

 Over een aantal weken begint het nieuwe schooljaar. Ben jij al goed voorbereid? De vakantie periode is het ideale moment om alles goed op een rijtje te zetten. Wat kun je doen om je nieuwe schooljaar goed voorbereid te beginnen? Deze tips helpen je op weg:

- Zoek alvast uit welke route je gaat reizen. Hoelang duurt de reis? Ga je met de fiets of met het ov? Ook is het handig om een ov-chipkaart aan te vragen als je deze nog niet hebt.

- Bestel je boeken op tijd. Sommige boeken vind je tweedehands online, zo bespaar je nog eens wat!

- Scoor snel je pennen, schriften en andere schoolartikelen, voordat de schappen leeg zijn.

- Herstel je slaapritme. Tijdens de vakantie slaap je meestal laat en je wordt ook laat wakker. Als school begint, is vroeg op staan weer lastig. Herstel daarom je slaapritme aan het einde van de vakantie.

- Have fun! Vergeet niet te genieten en rust lekker goed uit, zodat jij komend schooljaar weer kunt knallen.

 

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-