Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Reddend zwemmen op het droge.

20230920 40888Na het netwerk Zoetermeer Miljoenennota Ontbijt zijn we gelijk af van de zoektocht naar een nieuwe naam voor het zwembad. Dankzij het aangeklede kapitaal dat ruim zittend achter rijkgevulde tafels voorzien van croissantjes, suikerboterhammen en krentenbollen rijk belegd met -uiteraard- vegetarische pseudovleeswaren en bio-kaas, zich tegoed ging doen aan wat dus de voedselbank regelmatig tekortkomt. De nieuwe naam voor het zwembad? De Dagobert Duck Veste.
De oud-burgemeester van Zoetermeer vond de locatie prima passen bij de gelegenheid.
Nu weten we inmiddels dat er ondernemers zijn die niet zwemmen in het geld, nog steeds op zoek zijn naar het geluksdubbeltje of erger, die ook onder de armoedegrens zitten, dus als die laatste groep zich daartussen heeft kunnen wringen, konden zij eindelijk weer eens met een goed gevulde maag aan het werk. Even de kinderen vergetend voor wie dat dagelijkse kost is. Maar ik denk niet dat er veel van die armoede-ondernemers aanwezig waren omdat een zwembad niet uitnodigt als het water al tot aan je lippen staat. En dan ook nog eens ter plekke praten over het verhogen van het minimumloon. Het is alsof alle politieke partijen de ondernemer de kaas van het brood willen eten. Alleen maar omdat er mensen zijn die door die verhoging eindelijk weer eens kaas kunnen kopen. En dat bij een belegenkaasondernemer, die zijn prijzen wel wat moet verhogen en dan per saldo toch wat meer overhoudt. Simpel omdat er nu meer mensen kaas kunnen komen kopen. Dus werkelijk angst om te verdrinken door deze maatregel? Laten we het houden op een verspreking van de alles op het droge hebbende opperbadmeester Biesheuvel. Toen hij zei: “niet alleen verdelen en uitgeven maar ook verdienen”, bedoelde hij vast: “Vooral verdelen en uitgeven, dan komt het verdienen vanzelf”. Een zwemles voor gevorderden.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-