Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Veel te veel over.

 

broodOp één dag twee berichten die mijn aandacht trekken.
Voor ieder kind extra geld omdat daar het brood ontbreekt voor een goed ontbijt en het tweede bericht: het verbod op voederen van de eendjes.
Dat klinkt logisch, je hebt geen brood om te ontbijten, maar blijkbaar wel korst met aanhang om de waterkant te voorzien van deze restjes welvaart. Een danige kromme redenering natuurlijk waar de honden geen brood van lusten. Die restjes welvaart korst met aanhang komen van de rest die wel welvaart ervaart natuurlijk. Verspilling is niet een uitvinding van iemand met een lege maag. Veel over komt van te veel en niet van te weinig. En dat te veel staat langs de waterkant met hun kleinkind het te veel aan veel te veel waterbewoners te voederen. Zoveel te veel dat de obesitas bevolking van de lokale vijvers het ook snel meer dan genoeg vindt. Wat er blijft liggen is veel meer dan zelfs Klein Duimpje ooit weggegooid heeft. Als dan Opa en Oma Welvaart met het goed voorbeeld doet goed volgen opvoedingsproduct in het schemer van de avond hun veilig onderkomen hebben opgezocht, komen de andere schattige bewoners van het stadspark uit de goten, kruipruimtes en schuurtjes tevoorschijn. De ratten en één eenzame radeloos verwarde dakloze storten zich op het te veel. De volgende dag wordt de gemeente gebeld. Een dakloze in deze wijk, dat kan zomaar niet. O ja, ratten hebben we niet gezien, maar onze rashond heeft de ziekte van Weil dus misschien zitten er ook ratten. Hoe dat komt? Geen idee. De verontruste buurt gelooft niet in alle sprookjes, dus een speelfluit zal het niet worden. De gemeente lost alles wel op. De welvaart als oorzaak heeft de pest aan ratten, weg ermee. Er zit niets anders op voor de gemeente dan extra geld uit te trekken voor de bestrijding van ongedierte. Welzijn, gezondheidszorg, het is belangrijk. Misschien straks geen geld meer voor het ontbijt maar de ratten zijn verdreven. En dan maar hopen dat die ene dakloze geen concurrentie krijgt.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-