Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Dorpsgekte?

IMG 8618 bewerktLangs deze weg een waarschuwing voor de komende week. Als u een drijvende verlichte kerstboom ziet drijven op de Dobbeplas, heeft u misschien wel te veel gedronken als u er twee ziet, maar verder zijn de ogen nog goed, heeft u geen verkeerde paddenstoelen gegeten, dus hoeft u niet bang te zijn dat u personeel moet gaan zoeken in het Hagaziekenhuis, hoeft die aanbieding voor een extra gratis bril niet nader bekeken te worden, er is namelijk niets mis met wat u ziet.

Met dank aan uw burgervader die in een vlaag van elektronische pyromanie dan lichtjes heeft ontstoken in een kerstboom die op het water mag blijven drijven. Als die boom later tegen u oploopt, loop niet gillend weg. Dronken, paddenstoelen, slechte ogen, welneen, zo’n vaart loopt het niet.
Als deze uitleg vooraf nog niet genoeg is om uw van het idee af te brengen dat u denkt aan wanen te lijden en u begeeft zich na een kneep in de arm richting de Dorpsstraat, kan het zomaar zijn dat u overweldigd wordt door nog meer licht dat weliswaar niet drijft maar verdrijft, namelijk alles wat donker is. Al dat licht is beslist geen poging om de Zoeterfobienees van zijn depressies af te helpen, maar als het zou helpen, is dat meegenomen. Het is namelijk een geweldige onderneming van de ondernemer uit de Dorpsstraat om in de kerstsferen te komen. Er moet dit weekend wellicht een kinderslot op uw kerstverlichting want kinderen kunnen prijzen winnen met het mooist verlicht, rijdend vehicle naar keuze. Mocht u nog niet overtuigd zijn dat er dan niets mis is met uw waarneming, nog een waarschuwing. U kunt zomaar figuren tegenkomen, zo uit een boek geplukt, niet letterlijk natuurlijk. Zoals bijvoorbeeld het verschijnsel geest kan voor de meesten dan geestig zijn, maar beste twijfelaar, het ligt er te Dickens op om waar te zijn. Als u na al mijn waarschuwingen blijft twijfelen aan uw geestelijke vermogens, tja, dan zal ik straks die Scrooge wel zijn en die geeft geen cent meer voor uw wanen.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-