Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Ziekenhuispersoneel zit met de gebakken peren?

IMG 2017 ThuisWerkfruit box LR vrijstaand copyAppelen voor citroenen verkopen, zo klinkt het in mijn oren als ik lees hoe het bestuur van het Hagaziekenhuis te Zoetermeer haar besluit motiveert om de gratis verstrekking van fruit aan het personeel, stop te zetten. Als je regeert en vooruit kunt kijken (heel goed bestuur kan dat) weet je dat ooit het fruitige contract afloopt. Helaas is er statistisch geen aanwijzing dat het fruithapje ook leidt tot minder ziektedagen. Dus de zure appel van we stoppen ermee, wordt op het laatste moment door de strot van het personeel gepropt zodat de tijd om met tomaten naar de beleidsmakers te gooien, ontbreekt. Er moet nu eenmaal bezuinigd worden en dan is dit blijkbaar voor het personeel nog het best te pruimen. Hoeveel zou één procent minder verhoging van het salaris van commissaris, bestuur en hoger management opleveren? Of zou dan de fruitschaal bij hen thuis leeg blijven? Na afloop van de maandelijkse lunchvergadering nog vlug dat mandarijntje, moet toch kunnen, en de schillen laten voor het huishoudelijk personeel als appeltje voor de dorst. De kwartaalcijfers tijdens het diner met de commissarissen doornemen en na goedkeuring van de geplande bezuinigingen, het glas omhoog als toost op het succes en daarna de aardbeienbavarois als kers op de taart. Moet toch kunnen. De zich aangesprokene voelende zal zeggen, dit is toch appels met peren vergelijken, maar de vraag blijft: waar wil je werkelijk op bezuinigen?
Zo blijkt weer maar: met hoge heren is het slecht kersen eten.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-