Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Doe jij ook mee met Dry January?

1. Dry January🚫Vind jij het ook lastig om nee te zeggen tegen een drankje? Of wil je al een lange tijd stoppen, maar lukt dit niet makkelijk?

🍷Voor veel mensen hoort een drankje erbij. Zo’n 80% van de volwassen Nederlanders drinkt regelmatig een drankje. Het is voor velen een gewoonte. Een wijntje tijdens het eten, een biertje tijdens de voetbalwedstrijd of lekker drinken met vrienden in de kroeg. Maar misschien heb je wel een minder leuke ervaring met alcohol en wil je hierdoor stoppen met drinken of minderen.

😊Als jij dit wilt proberen dan is januari een goed moment. In januari is er namelijk een landelijke campagne genaamd dry januari. Het doel hiervan is om bewuster om te gaan met alcohol/drugs en de hele maand januari niet te drinken en gebruiken.

⚡Voordelen van dry januari zijn:
- Je krijgt meer inzicht in je eigen gebruik.
- Je bespaart geld.
- Het wordt makkelijker om nee te zeggen tegen alcohol en drugs.
- Het doorbreken van patronen.
- Meer dan 60% van de deelnemers voelt zich mentaal en fysiek fitter.

Heb jij nog meer vragen over dry januari, over alcohol, drugs of verslavingen? Bel, app, mail of kom langs het JIP. Geen vraag is te gek!

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-