MarusvandeMade

Kunstenaar Marus van der Made

Zaterdag 6 en zondag 7 april is het weer Museumweekend. Het Stadsmuseum Zoetermeer is die dagen voor slechts 1 Euro geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op zondag is er van 15.00 – 17.00 uur Kunstfoyer met kunstenaar Marus van der Made.

In het Stadsmuseum Zoetermeer is tijdens het Museumweekend de tentoonstelling ‘Marus van der Made, 3-Dimensionaal’  te zien met het nieuwste werk van de gerenommeerde Zoetermeerse designer en kunstenaar Marus van der Made. De tentoonstelling laat de recente ontwikkelingen in het oeuvre van de kunstenaar zien. De tentoonstelling is in het kader van het Museumweekend op 6 en 7 april van 11.00 – 17.00 uur geopend. 

 

Kunstfoyer

Op zondag 7 april organiseert Terra Art Projects een Kunstfoyer in het museum van 15.00 tot 17.00 uur. Kunstenaar Marus van der Made vertelt in een informele sfeer over zijn werk. Bezoekers kunnen met de kunstenaar in gesprek gaan en meer te weten komen over de achtergrond en zijn inspiratiebronnen. Het bezoeken van de tentoonstelling en de Kunstfoyer kost 1 Euro.

 

Marus van der Made

De stijl waarin Marus van der Made werkt noemen we concrete of abstract-geometrische kunst. In deze kunst domineren wiskundige vormen zoals vierkanten, rechthoeken, driehoeken en cirkels en is het kleurgebruik beheerst. Een kunstwerk heeft geen andere betekenis dan zichzelf. Zijn grootste inspiratiebron vindt hij in de architectuur. Van der Made wil zijn publiek blijven verrassen door nieuwe wegen in te slaan, of dit nu op het gebied van vorm, kleur of materiaal is. Het experiment is zijn grootste drijfveer en alle kunstwerken moeten perfect zijn tot in het kleinste detail. Al het geëxposeerde werk werd speciaal voor de tentoonstelling 3-Dimensionaal vervaardigd. Van der Made gaat in zijn nieuwe werk verder met structuuronderzoek. Het pure pigment zorgt voor een intense kleurbeleving en met materialen als antraciet en houtskool wordt een ‘andere huid’ toegevoegd. Contrasten worden heftiger door de combinatie van gladde en bewerkte oppervlakken. Marus van der Made toont aan dat concrete kunst ook in 2013 nog in staat is om nieuwe wegen in te slaan.

De tentoonstelling is een samenwerkingsproject met Stichting Terra Art Projects. Een van de hoofddoelen van Stichting Terra Art Projects is om talentvolle Zoetermeerse kunstenaars op een inspirerende wijze een podium te bieden. Het Stadsmuseum Zoetermeer biedt Terra een passende expositieruimte voor dit concept.

-advertenties-

-goede doel-