Example Free-a-Girl logo LOW RES1De stichting Lock me up - Free a girl zet zich in voor meisjes in India. De meisjes worden door hun pooier opgesloten in een hokje van 1 bij 2 meter en worden ook nog gedwongen tot prostitutie. De Stichting Lock me up - Free a girl probeert geld in te zamelen om meisjes uit deze situatie te bevrijden. Ze doen dit nu voor het derde jaar.

Dit jaar doet ook Zoetermeer mee. In restaurant Hoeve Kromwijk laten 9 Zoetermeerders zich vrijwillig opsluiten om aandacht te vragen voor dit probleem en zoveel mogelijk geld op te halen. Helene Ouwerkerk-Koeleman, Mariëtte van Leeuwen, Manja Wunderink, Marijke van Dijk, Remco Batelaan, Jo Weerts, Charlotte  Koppenol, Charlie Buikema en Roelof van Laar zetten zich in om de meisjes in India te bevrijden.

Donderdag 22 mei worden de deelnemers 12 uur lang opgesloten, ze mogen er slechts uit om naar de wc te gaan en krijgen deze dag alleen water en een beetje rijst. Alle deelnemers proberen naast de opsluiting zoveel mogelijk acties op touw te zetten om geld bij elkaar te krijgen voor de meisjes in India, zoals het aanbieden van veilingitems. Bied bijvoorbeeld mee op en kunstwerk of volledig verzorgd diner voor twee!

 

Helene Ouwerkerk: "Ik kwam twee jaar geleden in contact met Ronald Weerwag van de Stichting Free a girl omdat hij zich liet opsluiten. Ik werd gegrepen door de problematiek. Als moeder van twee dochters vind ik het verschrikkelijk dat meisjes in landen als India zo'n vreselijk lot hebben. Dan wil je toch helpen. Ieder meisje dat geholpen wordt is er weer één. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd hiervoor."

Manja Wunderink: “Het kan en mag niet zo zijn dat, as we speak, deze afschuwelijke praktijken zoals kinderprostitutie, loverboy praktijken en kinderarbeid voorkomen. Ik heb vreselijke beelden op mijn netvlies staan en zal er alles aan doen om het verschil te mogen maken.”

 

 

-advertenties-

-goede doel-