verwers1

Twee medewerkers van de Nationale Reserve vertelden aan de kinderen van groep 6, 7 en 8 over het werk van de Koninklijke Landmacht in het kader van 200 jaar Koninklijke Landmacht.

verwers2In het kader van 200 jaar landmacht, was er op 22 april de gelegenheid voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de Meester Verwersschool uit Zoetermeer om te ‘praten met soldaten’. De landmacht, die zich nu 200 jaar inzet voor vrede, vrijheid en veiligheid in en buiten Nederland, heeft ervoor gekozen om het jubileumjaar te gebruiken om zich meer zichtbaar te maken in de maatschappij. Vandaag door op vele basisscholen in Nederland een presentatie te houden die speciaal is afgestemd op kinderen en woensdag 23 april via de Landmachtdag.

Akkie Buijs, directrice van de Meester Verwersschool: “We hebben ons ingeschreven via de website van de Koninklijke Landmacht en op basis daarvan hebben twee medewerkers van de Nationale Reserve zich beschikbaar gesteld om hier meer te komen vertellen over de landmacht.”

Het was een enerverende ochtend waarin de twee reservisten – in het dagelijks leven respectievelijk studente Civiele Techniek aan de TUDelft en communicatieadviseur bij de gemeente – vertelden over de werkzaamheden van de Koninklijke Landmacht in het algemeen en het korps Nationale Reserve in het bijzonder. Dit gebeurde onder meer met behulp van een aantal filmpjes maar ook door hun hele uitrusting ten toon te spreiden, hierover uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Aan het einde van een informatief uur kregen de kinderen de gelegenheid om zelf eens te voelen hoe zwaar het vest – volledig gevuld met onder meer camouflageschmink, gasstelletjes, branderblokjes, munitiehouder, brillenkoker enzovoort – van de defensie medewerkers was. Aan de rugzak mocht alleen even voorzichtig worden gevoeld; die was te zwaar voor de jonge kinderen.

verwers3

Eén van de twee reservisten laat kinderen voelen hoe het is om met een vest vol handige dingen rond te lopen.

-advertenties-

-goede doel-