clausschool2clausschool3De Koninklijke Landmacht bestaat dit jaar 200 jaar. Op de Prins Clausschool werd hier uitgebreid bij stilgestaan door brigadegeneraal Hans Damen en korporaal Lioen Westerveel uit te nodigen in de groepen. Aan de leerlingen van groep 5 t/m 8 vertelden zij hun persoonlijke verhalen over hun werk in het leger en over hun uitzendingen naar oorlogsgebieden.

De kinderen waren onder de indruk te horen wat de landmacht allemaal doet. Gelukkig was er genoeg tijd om te “praten met de soldaten” . “ Bent u zelf weleens gewond geraakt? Wat eet een soldaat als hij aan het werk is? Hoe wordt ons leger eigenlijk betaald? Zij er veel vrouwen in het leger? Wat voor school moet je volgen om bij de landmacht te komen? Hoe stoer voel je je met een wapen in je hand?”….slechts een greep uit de vele vragen die de leerlingen stelden.

Het bezoek werd helemaal speciaal doordat op het schoolplein een heuse Fennek (een pantservoertuig) en een jeep bezichtigd konden worden. Een ware attractie!

En even opdrukken op één arm (om te ervaren in wat voor een goede conditie een soldaat moet zijn) valt reuze tegen.

-advertenties-

-goede doel-