De gemeente wil het bouwplan voor het woningbouwproject BuytenhofParc aanpassen, omdat door de crisis hiervan minder woningen zijn verkocht dan aanvankelijk werd verwacht. Door de woningen te verkleinen hoopt de gemeente deze aantrekkelijk te maken voor een grotere groep potentiële kopers.

buytenhofparc

Het BuytenhofParc wordt gebouwd op de voormalige scholenlocatie aan de Kurt Weilrode/Schubertrode in Buytenwegh-De Leyens en bestaat uit in totaal 82 eengezinswoningen, waarvan er inmiddels 35 (de eerste fase) zijn voltooid. Tijdens de bouw van deze woningen begon de verkoop van de volgende reeks, maar daarvoor bleek onvoldoende belangstelling te bestaan. Daarom hebben de ontwikkelende bedrijven AM en Weboma een alternatief plan opgesteld. Woningcorporatie Vestia was aanvankelijk ook betrokken bij de ontwikkeling van het BuytenhofParc, maar die heeft zich teruggetrokken.

Fase twee bestond aanvankelijk uit 27 eengezinswoningen met een breedte van 5.40 meter. Het voorstel is nu om 30 woningen te bouwen met een andere breedte (acht van 5.40 meter, negen van 5.10 meter en 13 van 4.50 meter). Dit aangepaste plan voldoet aan de in 2007 vastgestelde stedenbouwkundige randvoorwaarden. Het woningtype met een breedte van 4.50 meter is nieuw voor Zoetermeer, maar kan voorzien in de behoefte van het groeiende aantal kleinere huishoudens. Elders in de provincie zijn al meerdere van dergelijke woningen gebouwd.

Het uiterlijk van de woningen wijzigt nauwelijks en ook de pergola’s blijven gehandhaafd met behulp van een bijdrage van de gemeente uit het ISV-budget.

De derde fase van het plan bestaat uit negen levensloopbestendige woningen en elf eengezinswoningen. Dit plan wordt verder ontwikkeld zodra de tweede fase is gebouwd.

-advertenties-

-goede doel-