20140424-14735

Op donderdag 24 April 2014 organiseerde Stichting Duurzame Stad in samenwerking met Duurzaam Zoetermeer en NME Zoetermeer de finale van de ontwerpwedstrijd ‘Stad van de Toekomst’. Bovenbouw leerlingen van het ONC, Het Picasso lyceum en het Alfrink college hebben vanaf eind februari gewerkt aan hun ontwerpen voor een duurzame en milieubewuste stad. De leerlingen zijn in groepen bijzonder actief en enthousiast aan de slag gegaan om hun ideeën over duurzaamheid in het ontwerp van hun stad toe te passen.

20140424-14737Tijdens de finale mochten alle 9 groepen in een korte en flitsende Pitch presentatie hun ontwerp in de raadzaal presenteren.

De jury, onder leiding van de wethouder Mariëtte van Leeuwen, had de moeilijke taak om uit de ontwerpen de winnaar te kiezen die met de hoofdprijs naar huis mag. De hoofdprijs bestaat uit drie zonnepanelen die gemonteerd zullen worden op het dak van de school. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de sponsoren van het project Eneco en woningbouwvereniging De Goede Woning uit Zoetermeer.

Wethouder van Leeuwen noemde de Pitch van het Picasso team 02 een werkelijke toppresentatie, met een zeer creatief en groen ontwerp. Het was een nek-aan-nek race met het drijvende stad ontwerp van het Alfrink team, maar Picasso team 02 mag zich uiteindelijk de enige echte winnaar van de ‘Stad van de Toekomst’ noemen!

 

-advertenties-

-goede doel-