start wk mooi 16-04-14 foto door Rob Verbunt MG 1448Op 16 april organiseerde het jeugdwerk van MOOI in het bedrijfsrestaurant van gemeente Zoetermeer de startbijeenkomst 'MOOI WK, We gaan de wedstrijd winnen!'                         

Een brede deelnemersgroep van jeugd- en opbouwwerkers, gemeenteambtenaren, buurtforumleden, politie, onderzoekers, vrijwilligers en natuurlijk jongeren voerde gezamenlijk rondetafelgesprekken over een wenselijk en feestelijk verloop van het komend WK. Samenwerking en preventie om het spektakel ook in Zoetermeer vooral een feest te laten zijn door elkaar te kennen en door middel van muziek- en kunstactiviteiten.

De bijeenkomst werd ingeleid door onderzoeker Cees Sprenger, Lector Lerende Politieorganisatie. Tussen de gespreksronden werd plenair teruggekoppeld wat er aan de goed gevulde tafels (er waren zo'n 45 deelnemers) werd besproken. Zo zei een aanwezige dat we in alle gevallen vooral elkaars feestje moeten vieren tijdens het WK. Ook was er entertainment, onder andere vanuit de talent-ontwikkelingspoot van MOOI: Zoetermeerse rappers brachten de 'WK rap' en namen op een aanstekelijke manier het publiek mee in de refreins.

Eén van de aanwezige beleidsambtenaren liet weten dat dit de eerste keer is dat er in Zoetermeer op deze manier met de partners naar een evenement wordt toegewerkt. De bedoeling is ook dat er rond het WK een werkgroep wordt opgezet zoals bij Oud & Nieuw het geval is. Na het delen van de opbrengst 'co-creatie' door wederom Cees Sprenger en een slotwoord van MOOI directeur Hans Roskam was er tijd om te netwerken en te borrelen.

 

Foto: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-