KnikkersAl sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse spelletje is een echte buitenspeelactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.  

Ook in Zoetermeer vindt een voorronde plaats. In samenwerking met Floravontuur Promotie Zoetermeer wordt deze voorronde gehouden op maandag 5 mei tijdens het middagprogramma van het Bevrijdingsfestival. Per voorronde kwalificeren de eerste zestien zich voor een plaats in de finale op zaterdag 21 juni in DierenPark Amersfoort. Met zowel de eerste als laatste wedstrijd in Amersfoort, mag de gemeente Amersfoort zich in 2014 knikkerhoofdstad van Nederland noemen.

Univé is voor het derde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren, waarbij de verzekeraar de nadruk legt op het belang van sporten en buitenspelen.

Gratis deelname

Op de website www.nkknikkeren.nl staat het actuele speelschema van het NK Knikkeren 2014. Op deze site kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar zich gratis inschrijven voor één van de lokale kampioenschappen in de buurt. Naast de wedstrijden kunnen de kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikkerraden en knikkersjoelen.

-advertenties-

-goede doel-