portethondOp zaterdag 18 april van 11 tot 14 uur houd Atelier Daniel, voor het eerst in het eigen atelier, een open dag, Zuidwijkstraat 86. Het gaat om een verkooptentoonstelling van experimenteel kunstwerk van kunstenaar Daniel van Goor. Tijdens de open dag wordt ook een presentatie gegeven over de hondenportretten. Er zijn weinig professionele kunstenaars die zich hiermee bezig houden, dieren schilderen is een specialisme.

Het experimentele werk betreft veelal objecten. Het gaat om allerlei materialen. Onder het genot van een goed buffet kan men het werk rustig bekijken en kennis maken met de kunstenaar.

Er wordt ook aandacht besteed aan het werken met creatieve kinderen, de cursus hondenportretten en de cursus ‘rustzoekers’. Deze cursus gaat over je eigen creatieve balans ervaren, dat geeft rust. Veel mensen hebben last van spanning en stress. Dit handelt over introspectie en omgaan met de omgeving.

Het Schilders Atelier Daniel is een idealistische onderneming met als oogmerk het sociale, het creatieve en milieuvriendelijke.

Ook de open dag heeft een idealistische achtergrond. Daniel richt zich op groepen die overal tussen in zitten en vaak vast zitten. Hij probeer die mensen op allerlei manieren te stimuleren. Daniel: “ Ik probeer mensen sterker te laten worden door middel van geloof in eigen creativiteit.”

De honden portretten zijn een uiting van de hang naar natuur. De hond trekt ons naar de natuur. Wat wij zo missen in Zoetermeer; een volledig kunstmatige stad. Het experimentele werk benadrukt het gebruik van alledaagse materialen. En het doorbreken van voor de hand liggende paden. Dat is belangrijk met het oog op eigenheid en binnen bereik blijven van allerlei mogelijkheden.

-advertenties-

-goede doel-