Woensdag 28 augustus zal er een unieke gebeurtenis plaatsvinden in Utopolis en andere bioscopen in Nederland. De voorpremière van de film BORGMAN zal overal in Nederland tegelijkertijd te zien zijn.  Door de film op één dag te vertonen in tenminste 140 bioscopen en filmtheaters, krijgt BORGMAN de grootste voorpremière ooit in Nederland.

image001BORGMAN is de nieuwe droogkomische thriller van Alex Van Warmerdam met onder andere Hadewych Minis, Jan Bijvoet, Annet Malherbe en Eva van de Wijdeven. In mei van dit jaar beleefde de film zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes. Voor de eerste keer in 38 jaar maakte een Nederlandse film deel uit van het competitieprogramma van dit meest prestigieuze filmfestival ter wereld. BORGMAN heeft lovende kritieken ontvangen van internationale pers en is inmiddels aan meer dan 10 landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten.

Om deze geweldige prestatie van een Nederlandse filmproductie te vieren maakt Cinema Digitaal in samenwerking met filmdistributeur Cinéart het mogelijk dat BORGMAN op 28 augustus in het hele land deze unieke voorpremière beleeft.

Cinema Digitaal neemt het initiatief voor deze actie om nog eens onder de aandacht brengen dat een roulatie van een film in deze omvang mogelijk is doordat alle projectiesystemen in Nederland zijn gedigitaliseerd. Digitale innovatie biedt de filmsector groeikansen door het creatiever en sneller in kunnen spelen op de vraag van bezoekers naar de nieuwste (Nederlandse) films.

Voor meer informatie over BORGMAN en het event kunt u terecht op: http://www.utopolis.nl/borgman

-advertenties-

-goede doel-