Wilsveen-04914 20140723 Op de Zwaardslootseweg

Wilsveen-00002 20140723 Wachten op het moment van instappen

 Gilde stadsgidsen verzorgt de hele zomer interessante excursies in en rond Zoetermeer waarbij een prachtige wandeling, fiets- of koetstocht gecombineerd wordt met historische verhalen over het ontstaan van Zoetermeer.

Woensdag 20 augustus start weer een Pionierskoetstocht, die het ontstaan van de stad Zoetermeer volgt. Voor deze dag zijn de twee beschikbare koetsen al volledig volgeboekt! De laatste koetstocht van het seizoen zal verreden worden op woensdag 24 september, hier zijn nog wel plaatsen voor vrij!

Via de Zwaardslootseweg rijdt de koets naar de Meerpolder, terwijl de gids vertelt over de drooglegging van deze polder. Vervolgens gaat de route naar de Voorweg, deze weg wordt gevolgd tot de ‘krom’ en daarna gaat het richting dorp, waar bij het Panamapad het verhaal volgt van de ‘Slag om Zoetermeer’.

Wie wil deelnemen aan een koetstocht, kan zich aanmelden op dinsdag t/m vrijdag van 10-16 uur, zaterdag en zondag van 13-17 uur bij de balie van het Stadsmuseum Zoetermeer in ’t Oude Huis, Dorpsstraat 7 of via telefoon 06-20474612. De kosten van de koetstocht zijn €12,50 per persoon.

Fiets- en wandeltochten

Het Gilde stadsgidsen neemt u op 13 augustus mee op de Fiets/wandelroute Buurtschap ‘De Horre’ route. De fietstocht begint bij Stadsmuseum ‘t Oude Huis Dorpsstraat 7, van daar gaat de fietstocht door de Dorpsstraat naar het begin van de Schinkelweg. Vanaf daar een wandeling met het verhaal over buurtschap Den Hoorn. Dit buurtschap had alle winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Woensdagavond 27 augustus start om 19.00 uur de fiets/wandelroute Stationsstraatroute. Met de fiets naar de Stationsstraat. Vanaf daar een wandeling door deze ‘boterstraat’. De gids duidt op de vele huizen die gebouwd werden voor boterboeren. Tussendoor is er aandacht voor enkele rijksmonumenten.

Voor deelname aan deze tochten is geen aanmelding vooraf nodig

 

U vindt de aankondigingen voor de koetstochten, maar ook de andere excursies van Gilde stadsgidsen op onze Excursies pagina: Excursies

 

Foto's: Wilco Pot

-advertenties-

-goede doel-