werkzaamheden-n206-vanaf-apOp vrijdag 15 augustus 2014 start de Provincie met groot onderhoud aan de N206. Werkzaamheden zullen plaatsvinden op het traject Vaatdoekbrug Zoetermeer en de Europaweg in Leiden. De provincie verwacht in het eerste kwartaal van 2015 klaar te zijn met de werkzaamheden.

Sinds 2006 is er geen groot onderhoud gepleegd aan de N206. Nu zullen er een aantal maatregelen genomen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook zullen de bushaltes worden aangepast, fietspaden verbreed en vooral een nieuwe asfaltlaag op de hoofdrijbaan aangebracht worden.

Het verbeteren van de bushaltes heeft te maken met de komst van het R-net, de busverbinding tussen Zoetermeer en Leiden die in de toekomst lijn 365 gaat vervangen. Hiervoor komen er nieuwe bushokjes en digitale reizigersinformatie.

De provincie zegt er alles aan te doen om hinder tot een minimum te beperken. Er zal veel worden gewerkt met weekend en nachtafsluitingen. Omdat de werkzaamheden tot en met het eerste kwartaal van 2015 gaan duren, is verkeersoverlast niet te vermijden. Meer info op: Provincie/verkeerN206

-advertenties-

-goede doel-