1 18156 DSC 0029Voor de tweede maal werd zondag 14 december in Zoetermeer een herdenkingsbijeenkomst gehouden op Wereldlichtjesdag. Lichtjesdag is de tweede zondag van december waarbij wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd nabestaanden kaarsjes branden ter nagedachtenis van overleden kinderen.

1 18154 DSC 0014Ruim 125 weeouders, familieleden en overige belangstellenden waren aanwezig op de bijzondere en warme bijeenkomst bij Crematorium de Meerbloemhof. Een stille stoet vol fakkels en vuurkorven liep naar het kinderveld alwaar alles mooi versierd was door de gemeente. Daar werden de kaarsen voor de overleden kinderen aangestoken.

De aanwezigen luisterden naar de namen van 46 overleden kinderen. Een gedicht werd voorgedragen. Er werd met mooie ingetogenheid gezongen en er was stilte om naar te luisteren. Het was indrukwekkend en voor velen emotioneel.

Na afloop zijn de aanwezigen teruggelopen naar crematorium De Meerbloemhof alwaar Monuta hun welkom heette en er ruimte was voor koffie, thee en voor gesprekken.

Het team van Wereldlichtjesdag is onder de indruk van het grote aantal aanwezigen en kijkt terug op een waardevolle bijeenkomst, waarbij het verdriet om een overleden kind een verbindende schakel was.

De belangstelling voor het wereldwijde ritueel toont hoeveel impact het verlies van een kind heeft.

-advertenties-

-goede doel-