IMG 0710Op dinsdag 16 december overhandigde Kelley Lorsé, kleindochter van Nel Bauer, (bewoonster van het woonwagenkamp in Noordhove) aan Evert Remmerswaal, voorzitter van de Stichting Woonwagenzaken Zoetermeer, het boek dat haar oma geschreven heeft ‘In de schaduw van de maatschappij’.

IMG 0706Om de overhandiging een feestelijk tintje te geven, werd Kelley ontvangen met taart en bloemen. Mevrouw Bauer kon zelf door ziekte helaas niet bij de overhandiging aanwezig zijn.

In haar boek vertelt Nel Bauer haar levensverhaal en haar gevecht om als woonwagenbewoonster gerespecteerd te worden in de maatschappij. Dat gevecht leverde ze niet alleen voor zichzelf, maar juist voor haar familie en andere woonwagenbewoners. Zo vocht zij bijvoorbeeld voor onderwijs. Er waren zogenaamde ‘kampschooltjes’, maar waarom mochten kinderen uit een woonwagenkamp niet naar een gewone basisschool? Zij geeft een inkijkje in het familieleven, in voor én tegenspoed. Dit alles met als doel het onrecht dat deze groep is aangedaan aan de kaak te stellen en te vechten tegen vooroordelen. Op deze manier is een heel bijzonder stukje geschiedenis vastgelegd.

Bent u nog op zoek naar een geschikt kerstcadeau? Of bent u gewoon benieuwd naar het boek? Meer informatie vindt u op www.bestelmijnboek.nl.

 

Op de foto van links naar rechts:

Kelley Lorsé, kleindochter van mevrouw Bauer.

Davine Gerlag, vriendin van mevrouw Bauer en medeschrijfster van het boek.

Evert Remmerswaal, voorzitter Stichting Woonwagenzaken Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-