kentalis-sloop1
Het oude Kentalisgebouw wordt gesloopt

78.125 kruiwagens puin, 392.000 emmers met onder andere hout, plastic, piepschuim en staal. Dat is door het sloopbedrijf weggehaald bij de sloop van de gebouwen van Kentalis aan het Zalkerbos in Zoetermeer. Kentalis gaat op deze locatie een nieuw Zorg-Onderwijs-Centrum bouwen. De sloop is te zien in een filmpje op het Kentalis You Tube-kanaal: www.youtube.com/user/KoninklijkeKentalis. Er is een versie met een tolk Nederlandse Gebarentaal en een versie zonder tolk met ondertiteling.

Tot aan de opening van het nieuwe complex zullen hier geregeld filmpjes over de vorderingen van de bouw te zien zijn.

Kentalis bouwt in Zoetermeer aan een nieuw Zorg-Onderwijs-Centrum (ZOC). In het ZOC biedt Kentalis, een landelijk werkende organisatie, begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek. De regionale zorgtak en Kentalis Scholengemeenschap Effatha worden in het nieuwe pand ondergebracht.

Kinderen, jongeren en volwassenen afkomstig uit Zoetermeer, de regio en ver daarbuiten kunnen hier terecht voor zorg en onderwijs. Deze cliƫnten en leerlingen hebben moeite met horen of communiceren. Ze zijn doof of slechthorend, zijn doofblind of hebben ernstige communicatieproblemen. Dit soms in combinatie met een verstandelijke beperking, motorische of psychiatrische problemen.

Tevens komt in het complex Kombino, dat specialistische kindzorg en reguliere kinderopvang biedt. In het onderwijsgebouw krijgt ook de Zoetermeerse locatie van De Voorde de beschikking over een deel van het gebouw. Acht groepen komen in een vleugel op de begane grond in het onderwijsgebouw.

Naar verwachting begint de bouw in het eerste kwartaal van dit jaar.

In afwachting van de nieuwbouw zijn de diverse onderdelen van Kentalis van zowel Zorg als Scholengemeenschap Effatha elders in Zoetermeer gehuisvest.

Kijk hier naar het filmpje van de sloop:

 

-advertenties-

-goede doel-