MEDIA-niet-ziek013

“Het is natuurlijk altijd mogelijk dat medewerkers ziek worden, daarover geen twijfel”, aldus Silvia Romijn directeur van kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen. “Wij willen echter het aantal ‘onnodige meldingen’ terugdringen door een beloning in het vooruitzicht te stellen”.

Ziek melden als je een dagje niet zoveel zin of fut hebt om naar je werk te gaan klinkt misschien aantrekkelijk. Er wordt echter niet bij stil gestaan dat dit voor een werkgever behoorlijke kosten  met zich mee brengt. Bovendien werkt het verder door in een organisatie. In een kinderdagverblijf moeten de kinderen op dat moment het vertrouwde gezicht van hun pedagogisch medewerker missen. Het gemis zal moeten worden opgevangen wat vervolgens voor zowel leidinggevenden als directe collega’s extra werkdruk met zich meebrengt. Het geld dat middels deze maatregel kan worden bespaart zal op positieve wijze worden besteed aan de kinderen en alle medewerkers. Het laag houden van de werkdruk is vanzelfsprekend ook in ieders belang.

“Dit systeem hanteert De Drie Ballonnen al een aantal jaar, maar we beginnen er nu echt de vruchten van te plukken”. Dit blijkt uit het aantal medewerkers dat zich in 2012 niet ziek heeft gemeld. Zesentwintig van de honderdzeventig medewerkers hebben zich het afgelopen jaar helemaal niet ziek gemeld. “Dit is een significante verbetering ten opzichte van de voorgaande jaren en daar wil ik graag aandacht aan besteden”, aldus Silvia Romijn. Onder het genot van een drankje met gebak, zijn de medewerkers maandag 4 februari 2013 in het zonnetje worden gezet.

-advertenties-

-goede doel-