voedselbank inzamelpunt

Het inzamelpunt wordt bemand door de leerlingen van groep 7 en 8

De ouderraad van basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem is op 1 februari jl. een actie gestart voor de voedselbank. Na de kerstperiode is het in de resterende wintertijd voor de vrijwilligers van de voedselbank altijd een zware klus om aan voldoende voedsel te komen voor alle voedselbank pakketten.

Op Het Noorderlicht is er eerst gestart met een voorlichting in de bovenbouw door vrijwilligers van de voedselbank. In de overige groepen heeft de leerkracht zelf voorlichting gegeven. Dit vanwege de eventuele impact van de voorlichting door de vrijwilligers.

voedselbank-kleuters

Leerlingen kunnen houdbare levensmiddelen inleveren op school. Deze inzamelperiode loopt van dinsdag 5 februari tot donderdag 14 februari. De inzameling is dus net begonnen, maar de producten stromen al binnen. Elke ochtend komen er weer kinderen met tassen op school met daarin allemaal spullen voor de voedselbank, zoals houdbare melk, macaroni, thee, koffie, aardappelpuree, maar ook shampoo, wasmiddel en luiers zijn inmiddels ingeleverd. De leerlingen uit groep 7 en 8 gaan iedere ochtend langs de groepen om alle producten op te halen. In het ‘distributiecentrum’ wordt alles verzameld en gesorteerd en wordt er naar de houdbaarheidsdatum gekeken. Zo zijn ze er zeker van dat er goede producten bij de voedselbank terecht komen.

Op vrijdag 15 februari a.s. om 14.00 uur zal er een vertegenwoordiger van de voedselbank de spullen komen ophalen.

-advertenties-

-goede doel-