De hele zomervakantie plaatsen we elke week jeugd sportinterviews! Vandaag vertelt Zoë over haar passie dansen.

 

Hoe lang train je al?

Ik begon op mijn 3e of 4e jaar met kleuterdans. Zo ben ik door gegaan. Nu ben ik 11 jaar. Toen ik 6 of 7 was ben ik in het CKC gaan dansen.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?:

Elke maandag train ik 1 uur en een kwartier. Ik ga na de vakantie waarschijnlijk nog meer trainen. Daarnaast oefen ik natuurlijk ook thuis!

Doe je mee aan wedstrijden?

Nog niet, maar er komt een wedstrijd aan en die ga ik samen met een vriendin doen die hier ook zit. Dat wordt dan een duo dans. Een keer heb ik met een groepsdans een wedstrijd gedaan. Dat was minder spannend dan met zijn tweetjes. We hadden toen niet gewonnen.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik ben een keer naar een kamp geweest, en daar ben ik heel erg gegroeid. En toen kwam ik weer thuis, en toen ging ik weer naar dansles. Toen zeiden de juffen tegen mij dat ze vonden dat ik heel erg gegroeid was. Ze waren heel erg trots op mij. En dat was ik ook op mezelf.

Wat wil je bereiken?  

Een hele goede danseres worden! En om mensen te kunnen inspireren om te gaan dansen. Ik zie nu best wel vaak meisjes die gaan dansen. Maar ik wil ook jongens gaan inspireren om te gaan dansen. Ook om klassiek te gaan doen. 

Wat vind je het leukst aan jouw sport?  

Dat je er verschillende dingen kan doen. Dansen is echt mijn ding. Ik begon al van jongs af aan. Ik doe het graag. En ik kan verschillende dingen doen. Zo kan ik ook verschillende emoties geven. Soms hou ik ook van een rustige dans. Maar af en toe wil ik ook muziek aan doen en wild gaan. En ook om mijn energie kwijt te kunnen.

Wat is belangrijk in jouw sport?

Dat ik er blij van en veel verschillende dingen kan doen.

Wie is jouw voorbeeld?

Ik heb niet echt een voorbeeld nu. Ik heb niet echt over nagedacht, misschien wel als ik er langer over na zou denken.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?

Ik had een keer mee gedaan aan de wedstrijd. Dat vond ik echt heel erg leuk. Toen had ik echt zoiets van “Wow, dat is echt heel erg leuk.” Ik wou gewoon aan iedereen vertellen hoe het ging. Ik was er helemaal vol van.

Heb je andere hobby’s of sporten?

Naast dansen, musical, piano spelen en synchroonzwemmen eigenlijk niet.

 

Tekst: Shirley Heemskerk

-goede doel-