foto zingenZoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

 

Naam: Ashyana Bandhan

Leeftijd: 15 jaar

Activiteit: zingen

Hoe lang zing je al: Ik zing al vanaf mijn vijfde jaar. Ik zit sinds twee jaar op zangles.

Hoe vaak (hoeveel uur) oefen je per week?: Ik oefen thuis elke dag wel. Verder volg ik één keer per week zangles bij MusicSoul House. Mijn leraar is Jared Grant, hij heeft gezongen bij The Voice.

 

Treed je ook wel eens op?
Ja, ik treed wel eens op bij het CKC, maar ook bij JJ Music House, het stadstheater en op het Stadhuisplein heb ik gezongen.

 

Wat vind je zo leuk aan zingen?
Ik kan mijn gevoel er heel erg in kwijt en vind het ook erg leuk om mensen te vermaken.

 

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Mijn optreden in het stadstheater! Daar was bijna 900 man publiek en ik had een eigen kleedkamer. Ik werd begeleid door een echt orkest en van te voren mocht ik in de lunchroom in het woonhart oefenen.

 

Wat voor muziek vind je leuk om te zingen?
Liedjes van deze tijd, zoals bijvoorbeeld van Justin Bieber, Alicia Keys, Ronnie Flex en Lil’ Kleine. Ook hou ik erg van Hindoestaanse muziek. Laatst heb ik nog gezongen op een bruiloft in Suriname.

 

Wat wil je bereiken met je muziek?
Ik zou later wel heel graag op willen treden met beroemde mensen zoals bijvoorbeeld 2 Famous, dat is een Hindoestaanse band. Ook zou ik wel graag in andere landen willen zingen, maar eerst wil ik naar conservatorium!

 

Wat is er belangrijk tijdens het zingen?
Het is vooral belangrijk om goed op je adem te letten en dat je niet te hard zingt, anders kun je over je zangstem heen gaan en dat klinkt niet mooi.

 

Heb je zelf een voorbeeld, wie is jouw held?
Ik vind Beyoncé geweldig.

 

Heb je andere hobby’s?
Ik ben dol op dansen. Ik heb ook op les gezeten maar ben door een blessure een tijdje gestopt, maar wil wel weer graag gaan dansen bij een Hindoestaanse dansgroep. Ik geef ook dansles.

 

Tekst: Wendy Vroedsteijn

 

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

 

-goede doel-