D66 wil een Factory Outlet Centre (FOC) in het Woonhart dat gunstig gelegen is dichtbij het Stadshart van Zoetermeer. “Woonhart en Stadshart kunnen deze impuls goed gebruiken”, aldus D66 fractievoorzitter Robin Paalvast, “in Roermond heeft de FOC bij het stadscentrum goed uitgepakt. Dat kan ook hier de nodige bruis geven aan onze stad.”

D66 komt tot deze conclusie na een tweetal sessies over de binnenstad met belanghebbenden. De eigenaar van het Woonhart wil meewerken aan het plan om een FOC te realiseren op de huidige locatie van de woonboulevard. Als het plan inderdaad haalbaar is, moeten de inwoners volgens D66 zo snel mogelijk betrokken worden bij verdere uitwerking van de plannen. Onderzoekspunten zijn de parkeervoorzieningen en de doorstroming van het verkeer.

le-woonhart7Ook de verbinding tussen het Woonhart en Stadshart kan een kwaliteitsimpuls gebruiken. “Wij denken bijvoorbeeld aan het overkappen van de tunnelbak met een parkachtige uitstraling”, zo stelt Paalvast, ”dat zorgt voor een plezierige en herkenbare verbinding met het Stadshart”. Niet alleen hoogwaardige winkels zijn van belang maar ook een omgeving om aangenaam te verblijven.

Vorig jaar heeft de Provincie Zuid-Holland een streep gehaald door het plan van de gemeente voor de vestiging van het FOC in Bleizo ten oosten van Zoetermeer. De locatie zou teveel concurreren met het Stadshart. De provincie was ook tegen “weidewinkels” die ten koste gaan van bestaande stadscentra. Nu het FOC in Bleizo niet meer doorgaat en de FOC bij Halfweg is uitgesteld, ligt er volgens D66 een mooie kans om deze attractieve formule van merkwinkels binnen te halen.

Behalve het Woonhart heeft ook de belangenvereniging van het Stadshart zich positief uitgesproken over een hoogwaardig FOC in het Woonhart. Beide organisaties zien een kruisbestuiving tussen de beide delen van het stadscentrum. De eigenaar van het Woonhart zal op de vastgoedbeurs Provada deze week in gesprek gaan met mogelijke financiers. Met de realisering van een FOC is vermoedelijk een bedrag gemoeid van 50 tot 100 miljoen euro.

Het doorgaan van het FOC zou volgens D66 een enorme impuls geven aan de binnenstad.

 

lees ook:

Twitterberichten n.a.v. stop FOC

Onbegrip van gemeente over afwijzen FOC

-advertenties-

-goede doel-