wijkbezoek college seghwaert noordhove

Woensdagmiddag 12 juni kwam het college op werkbezoek in de wijk Seghwaert/Noordhove. Al fietsend is er in de praktijk gekeken naar het project over Platanen. Daarnaast kwamen ook de onderwerpen geluidsschermen, zonnepanelen, verkeer, participatie en ondernemerschap aan de orde.

De burgemeester en wethouders van Zoetermeer vinden het belangrijk om goed contact te houden met de wijk en zelf te zien wat er speelt in de verschillende wijken in Zoetermeer. In de komende maanden zullen zij alle wijken van Zoetermeer bezoeken om een goed beeld te krijgen van de veiligheid in de wijken en waar kan de nodige maatregelen te treffen.

Het eerste wijkbezoek vindt plaats op dinsdag 9 juli in Rokkeveen en start om 19.00 uur met de rondgang door de wijk. Wijkbewoners zijn hierbij van harte welkom. Om 20.00 uur vindt het gesprek met wijkbewoners plaats in het NH Hotel aan de Danny Kayelaan 20. Ook de bureauchef van de politie Zoetermeer is aanwezig bij dit gesprek.

Tijdens het gesprek kunnen wijkbewoners aangeven wat goed gaat en wat beter kan, én welke acties zij zelf willen ondernemen. De bedoeling is de veiligheidssituatie in de wijk scherp te krijgen en waar dat kan de nodige maatregelen te treffen. In de tweede helft van 2014 is een nieuwe ronde langs de wijken. Dan wordt samen met de wijkbewoners bekeken of de gesprekken het gewenste resultaat hebben gehad.

Aanmelden rondgang

Voorafgaand aan het gesprek maken burgemeester Aptroot en wethouder Van Domburg een rondgang door de wijk. De politie en de wijkmanager gaan met hen mee. Wijkbewoners kunnen ook mee om hen te wijzen op situaties die verbeterd of verslechterd zijn in de wijk. Belangrijk is om dit vooraf aan te melden, want op basis van deze locaties wordt de route bepaald. Aanmelden kan via de wijkpost in Rokkeveen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (079) 3469006.

Andere wijken

De wijkbezoeken van de andere wijken vinden na de zomervakantie plaats. De gemeente publiceert de data van deze bezoeken op de gemeentesite en via de gemeentepagina in de krant. Wijkbewoners die mee willen doen met de rondgang, kunnen dit alvast aanmelden via de wijkpost van hun wijk.

-advertenties-

-goede doel-