Zo’n 300 belangstellenden hebben zaterdag 21 juni de nieuwbouw van Kentalis in Zoetermeer bezocht. In het kader van de Dag van de Architectuur konden buurtbewoners en andere belangstellenden het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum bezoeken.

140621 - Dag van de Architectuur - Kentalis Zoetermeer - 1 140621 - Dag van de Architectuur - Kentalis Zoetermeer - 2

                                                                                        

Het Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) aan de Meerzichtlaan 300-302, op de hoek met de Voorweg, wordt op 1 september volledig in gebruik genomen. Hoewel er nog rondom en in de gebouwen gewerkt wordt, reageerden de belangstellenden enthousiast tijdens en na de rondleidingen, die Kentalis in samenwerking met Inbo en Wijnen Bouw had georganiseerd.

Het complex, gebouwd door Wijnen Bouw, is ontworpen door Inbo en bestaat uit twee gebouwen. In het zogeheten centrumgebouw, dat een halve cirkel is, komen kantoren, zorgonderdelen en Kombino. In het ovaalvormige onderwijsgebouw delen de verschillende onderdelen van speciaal (voortgezet) onderwijs ruimtes met zorgvoorzieningen.

In het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) biedt Kentalis begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek. De kinderen, jongeren en volwassenen die hier naartoe komen, zijn afkomstig uit Zoetermeer, de omliggende regio, de hele provincie Zuid-Holland en daarbuiten. Ze zijn doof of slechthorend, zijn doofblind of hebben ernstige communicatieproblemen. Dit soms in combinatie met een verstandelijke beperking, motorische of psychiatrische problemen.

-advertenties-

-goede doel-