veteranendagDe negende veteranenavond in Zoetermeer wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 juni. De gemeente Zoetermeer kiest bewust voor een avondprogramma zodat haar inwoners overdag de Nederlandse Veteranendag in Den Haag kunnen bezoeken.

Op Veteranendag wordt op vele manieren stilgestaan bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld. Centraal staat de maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor de inzet van veteranen en wederzijds respect. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de vlaggen die als eerbetoon op Veteranendag zullen wapperen.

veteranendag5Ook dit jaar is er weer een defilé door een deel van Zoetermeer. Historische en moderne voertuigen van de krijgsmacht, die zijn ingezet bij verschillende vredesmissies, rijden mee. Via www.zoetermeer.nl/veteranenavond is de route te vinden. De voertuigen vertrekken rond 18.15 uur vanaf de Buytenparklaan en arriveren rond 19.30 uur in de Dorpsstraat.

De grote voertuigen zijn later te bewonderen op de parkeerplaats aan de Osylaan, waar ook een grote tent zal staan. Daarin kunnen kinderen zich verkleden en laten schminken. Verder is er een optreden van zangeres Sabrina en zijn er liedjes te horen uit de Veteranen Top 50 die samengesteld is door de veteranen zelf.

-advertenties-

-goede doel-