20140628-20491

Zaterdag 28 juni organiseerde Zoetermeer de 9e Veteranenavond, opnieuw is bewust gekozen voor een avondviering zodat alle veteranen in de middag ook naar Veteranendag in den Haag kunnen. Burgemeester Aptroot reed mee in het defilé van militaire voertuigen, dat rond 18 uur vertrok vanuit het Buytenpark.

De vele toeschouwers langs de route moesten echter wat langer geduld hebben, omdat één van de voertuigen bij vertrek kampte met storing. Nadat dit euvel verholpen was kon de stoet weer op weg, om rond 20 uur te arriveren in de Dorpsstraat.

20140628-20505 20140628-20512

Burgemeester Aptroot bedankte de 130.000 veteranen in Nederland voor hun inzet en benadrukte dat een veteraan niet per se op leeftijd hoeft te zijn omdat het hier gaat om alle militairen die zijn uitgezonden op een missie naar het buitenland. Ook dit jaar waren zowel oudere als jonge veteranen aanwezig bij de Veteranenavond. Aptroot: “Het vervullen van een missie in het buitenland is één van de moeilijkste taken die er is, jullie kunnen dan ook rekenen op ons respect, begrip en erkenning!”

dsc 7544 dsc 7615
Foto's: Gerard van Warmerdam

De avond werd muzikaal opgeluisterd door diverse artiesten terwijl de jeugd zich vooral vermaakte met het bekijken van de tanks en militaire voertuigen op de parkeerplaats aan de Osylaan. Veel voertuigen mochten ook van binnen bezichtigd worden, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt!

De foto’s kunt u hier bekijken: Foto album Veteranenavond

Bekijk hier de film van deze dag gemaakt door Hans van Woerkom en John Riegen van Filmgroep Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-