IMG 0124 a

Huisartsen Buurman (l) en Bakir (r) openen Gezondheidscentrum Palenstein officieel

Het nieuwe Gezondheidscentrum Palenstein aan de Schoutenhoek 43 beslaat 836 vierkante meter. Het Centrum werd onlangs officieel geopend en brengt verschillende hulpverleners samen om de beste zorg te kunnen bieden. Op de eerste etage bevinden zich de huisartsenpraktijken van de huisartsen van Avin Bakir, Monique Buurman en Alex van Eijk, Kees Klooster en Jos van der Poel en het maatschappelijk werk van ‘Kwadraad’.

Op de begane grond zijn fysiotherapiepraktijk ACT, psycholoogpraktijk Age, de Vierstroom en ‘Agnes Hinlopen Haptotherapie’ gehuisvest.

Al deze hulpverleners in het gezondheidscentrum maken onderdeel uit van de eerste lijn in Zoetermeer. "Door overheid en zorgverzekeraars wordt steeds meer verwacht van de eerste lijn. Meer mensen zullen langer thuis blijven wonen en zorg nodig hebben. Een gezondheidscentrum is in dat licht geen doel op zich, maar een middel dat hulpverleners hopelijk helpt elkaar makkelijker te vinden en die nauwere samenwerking vorm te geven. Het is ook een bijdrage aan een prettig werkklimaat en goede service aan patiënten van onder één dak samenwerkende hulpverleners. Want dat is wat we de inwoners van Palenstein willen bieden: Laagdrempelige zorg onder één dak en vooral dichtbij huis", aldus directeur Louwen van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), de organisatie die het gezondheidscentrum beheert.

Het gezondheidscentrum in Palenstein heeft twee nieuwe elementen in haar aanbod.

Later dit jaar zal er een apotheek-afgiftepunt komen, in de vorm van een zogenaamde 24-uurs 'ophaalkluis'. Dit is een gezamenlijk initiatief van Apotheek Wilderink en de Centrumapotheek, die hiervoor de handen ineen hebben geslagen. “Makkelijk voor de patiënt want die kan met een vooraf toegestuurde code zijn herhaalmedicatie in de eigen wijk ophalen uit de kluis”, aldus de apothekers Monique ten Have en Henny Tiller.

Ook nieuw is dat haptotherapie onderdeel is van het aanbod van het gezondheidscentrum.

Op de vraag wat haptotherapie toevoegt aan het aanbod van het gezondheidscentrum antwoordt Agnes Hinlopen: “De haptonomische benadering helpt de cliënt fysieke en emotionele signalen te herkennen, te erkennen en serieus te nemen. Veel klachten ontstaan door een disbalans tussen denken, voelen en handelen. Klachten herstellen beter als deze balans hersteld wordt. Haptotherapie richt zich daar speciaal op met een combinatie fysieke therapie, gesprekstherapie en therapeutische oefeningen”.

Meer informatie over de hulpverlening van Gezondheidscentrum Palenstein vindt u op de website www.zoetermeergezond.nl

-advertenties-

-goede doel-