Wonderlijkshoot5

'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

Deze echte Zoetermeerse kerstfilm is bedacht door 2e jaars PABO studente Robine Neijssel. In de grote vakantie van 2018 schreef zij het script, speciaal voor leerlingen van de basisschool. Kaarsjesavond in de Dorpsstraat speelt een belangrijke rol in het sprookjesachtige verhaal, dat wordt verteld in een Dickens sfeer. De klassieke Dickens kostuums geven extra kleur aan het verhaal, evenals de Kasteelkamer die gebruikt is tijdens de opnames. Robine: “De stijl van Dickens past perfect bij het verhaal, en Kaarsjesavond zelf mocht natuurlijk ook niet ontbreken! Nadeel was wel dat we pas 11 december, op Kaarsjesavond in het Dorp, de laatste scènes konden filmen!”

De korte film is een co-productie van Zoetermeer Actief en Wolters Producties, en werd mede mogelijk gemaakt door het Jongeren In Actie fonds van de gemeente Zoetermeer.

 

Rijkdom ook niet alles

Wonderlijkshoot7'Een Wonderlijke Kerst' is speciaal geschreven voor kinderen van de basisschool. De kerstboodschap in de film brengt vriendschap en samen delen onder de aandacht. De zeer verwende Geertruida leert dat rijkdom niet alles is en dat geven soms leuker is dan krijgen. Met behulp van een klein beetje magie van de Kerstfee ontstaat een echte vriendschap.

 

De cast

Robine speelt zelf ook mee in de film, in de rol van Kerstfee. Een belangrijke rol, maar de echte hoofdrollen in het stuk zijn weggelegd voor de Zoetermeerse Twin-vloggers Jaydah en Djaiony. Zij spelen de rollen van Geertruida en haar tegenpool Geertje. Robine: “De Twin-vloggers hebben al veel ervaring voor de camera omdat zij zelf vlogs maken, zij wisten dan ook precies hoe ze moesten acteren!”.

Het komische Duo Plumeau zorgt voor de vrolijke noot in de film met vele grappige situaties. Daarentegen proberen Victor van der Bom en zijn vrouw Melanie in alle chaos de rust in het ‘kasteel’ te bewaren als graaf en gravin. De film werd deels opgenomen in de Kasteelkamer van All-in One Kinderfeestjes en deels op locatie tijdens Kaarsjesavond 2018 in de Dorpsstraat.

Achter de schermen en achter de camera’s werkten vele vrijwilligers mee om deze film mogelijk te maken. De editing was in handen van Stefan Ramdharie, die een geweldige prestatie verrichtte door beelden van drie camera’s om te smeden tot één goedlopend verhaal.

 

Film en editing: Stefan Ramdharie

Voorbereiding van de film: Een Wonderlijke Kerst

Achter de schermen vlog Twin-vloggers: Twin vloggers behind the scenes

Interview Robine Neijssel, Kerstfee:  Zoetermeerse jongere schrijft Kerstfilm

wonderlijke kerst

 

-advertenties-

-goede doel-