20181216 3067

'Een Wonderlijke Kerst' vertelt het verhaal van de rijke, maar o zo verwende, Geertruida - dochter van de Graaf. Haar vader de Graaf zit met zijn handen in het haar en weet niet meer wat hij met zijn verwende dochter aan moet, zij krijgt in alles haar zin. Zou de Kerstfee raad weten?

 

Let op, wij zetten het nieuwste bericht bovenaan en het is zeker de moeite waard om ook de foto's van eerdere opnames te zien, lager in dit document.

20181216 3077Update 16 december 2018

Cast en crew kon de film voor de eerste keer bekijken, op een groot scherm van Artlab Digitalli in het Stadhuis-Forum. De film werd heel enthousiast ontvangen en cast en crew waren het over één ding roerend eens: "We zijn bijzonder trots op het eindproduct! De film is nog mooier geworden dan we gehoopt hadden!".

Met veel dank aan onze filmer en editor Stefan Ramdharie, die zelf een wonder heeft verricht met het  bewerken en aan elkaar zetten van al het losse film materiaal!

Update 14-december 2018

De 'behind the scenes' is uit! Twinvloggers Jaydah en Djaiony nemen een kijkje achter de schermen en maken samen met Dominique Patuel deze vlog, met een timelapse, interviews en sfeerbeelden.

 

 

Update 11-december 2018

De laatste scenes zijn opgenomen tijden kaarsjesavond in de Dorpsstraat. Een moeilijke opgave opdat het rond 17.00 uur nog maar weinig licht was. De kunst is natuurlijk om de sfeer te behouden, door precies genoeg bij de lichten. Maar met licht krijg je schaduwen en dus was het hard werken voor de crew. Ook was er een hele stevige deadline, want alle scenes bij de Nicolaaskerk moesten geschoten worden voordat de hele stoet van de Markt naar de Dorpsstraat kwam om kaarjesavond te vieren. En dan was er ook nog een bui regen op komst. 

 

Wonderlijkshoot1  Wonderlijkshoot2 
 Jaydah mag even lachen  Figuranten kijken toe

Voor het eerst mocht Jaydah, in haar rol als het arme meisje Geertje echt aan de bak. Zittend op een kleedje voor de Nicolaaskerk zat zij te bedelen. Bij de meeste takes werden er figuranten ingezet. Wij hebben deze natuurlijk zorgvuldig geselecteerd (of zij werden overgehaald door de spelers). Hierdoor kwamen de scenes meer tot leven. 

Het beste nieuws is het feit dat alle scenes er op stonden en dat wij precies op tijd klaar waren. Het afmonteren kan beginnen.

 

Wonderlijkshoot5 

 

 

 

 

 

 

 

Update 10-december 2018

De teaser is af, maar komt nog niet online, want we moeten eerst nog de laatste scenes op gaan nemen en dan editen. Maar hier wel twee foto's. De eerste is de opname van de vlog. Jaydah interviewt regisseur Mark Neijssel, direct na de 'verhaaltje voor het slapen-scene'. De filmer is hier Dominique Patuel. De tweede zijn de klompen voor Geertje waar de crew even haar best voor heeft gedaan.

 Wonderlijkshoot3

Wonderlijkshoot4 

 

Update 9-december 2018

 

WonderlijkeKerst 1   WonderlijkeKerst 3
 Jaydah's haar wordt gedaan achter de schermen  De Graaf en Duo Plumeau bij de kleding

 

Deze echte Zoetermeerse kerstfilm is bedacht door 2e jaars PABO studente Robine Neijssel. In de grote vakantie van 2018 schreef zij het script, speciaal voor leerlingen van de basisschool. Zelf zegt zij hierover: "Ik heb eerder in een sinterklaasfilm gespeeld en jaren lang in de musical groep van Greg en Baud gezeten. In de vakantie bedacht ik mij dat het wel erg leuk was om een Zoetermeers kerstverhaal te maken. Ik ben dan ook op een avond bij de openhaard van het vakantiehuisje begonnen met schrijven. Hierbij heb ik telkens gedacht: "zouden de leerlingen van mijn stageklassen dit leuk vinden". 

WonderlijkeKerst 2 
 Djaiony met junior filmer Jeremy in de kasteelkamerWonderlijkshoot7Al snel kreeg het verhaal steeds meer vorm en begon Robine ook het idee te krijgen welke acteurs zij zou gaan vragen. Jaydah en Djaiony had zij al snel in gedachten. "Het was zo leuk dat zij meteen dol enthousiast waren om mee te spelen. Deze Twin vloggers zijn aan de camera gewend en dat werkt natuurlijk fantastisch", zegt Robine met een grote glimlach.

De rol van de graaf bleef lang open, totdat Robine tijdens de repetities van een toneelstuk aan Victor voor werd gesteld, zij wist meteen dat hij de graaf was uit haar verhaal. Victor werd meteen enthousiast en daarmee was de cast rond.  

 

 

Foto links: De Gravin, de Graaf en de twee hoofdrolspeelsters krijgen bezoek van de Kerstfee. Wel jammer dat de deur nog open staat. 

 

 

Wonderlijkshoot6  Wonderlijkshoot9  Wonderlijkshoot8 
 Waar is mijn script?  Graaf en Gravin  Licht achter de Graaf

 

 

wonderlijke kerst

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-