SchminkenPBZaterdag 26 april is het Koningsdag. Het Stadsmuseum Zoetermeer is die dag gratis open van 11.00 – 17.00 uur. U kunt de tentoonstelling ‘Populair modern’ bezoeken, over de populaire moderne onderstroom in het interieur van de jaren vijftig.

Daarnaast worden er, in het kader van de komende tentoonstelling ‘Durf te dromen’, activiteiten georganiseerd door de LEO Club Zoetermeer Centaurea Cyanus. De LEO Club verkoopt blikjes drinken, tovert kinderen om tot prinsessen en dieren bij het schminken en daagt mensen uit om ‘Zoenen te gooien’. Met het opgehaalde geld organiseert de LEO Club een barbecue voor kinderen die een steuntje in de rug verdienen aangesloten bij de Stichting Jong perspectief.

 

Tentoonstelling ‘Populair modern. Tegendraadse vormgeving uit de jaren vijftig’

Na de ellende van de Tweede Wereldoorlog was de huisvrouw toe aan kleur en gezelligheid in huis. Het huis was haar domein. De verdeling was helder: de man verdiende de kost en de vrouw zorgde voor het huishouden en de kinderen. De welvaart begon in de jaren vijftig weer langzaam te stijgen. Moderne technieken maakten ranke en decoratieve vormgeving mogelijk. De huisvrouw koos voor kleurrijke patronen en frivole vormen, geheel tegen de norm van het sobere en strakke functionalisme in. In vier thema’s komt de populaire moderne onderstroom in de vormgeving van de jaren vijftig aan bod.

De tentoonstelling is in het kader van Koningsdag 26 april van 11.00 – 17.00 uur gratis toegankelijk.

Durf te dromen 26 mei – 31 augustus 2014

In het project ‘Durf te Dromen’ slaan fotografe Patricia Steur en het Stadsmuseum Zoetermeer in samenwerking met de Stichting Jong Perspectief de handen ineen om kinderen die het niet altijd makkelijk hebben letterlijk en figuurlijk in ‘the picture’ te zetten. Centraal staan zes kinderen uit Zoetermeer die een steuntje in de rug verdienen en het meer dan waard zijn om gekend te worden. Zij zijn in de studio van Patricia Steur geportretteerd met hun dromen als leidraad. Het resultaat is een serie spectaculaire metamorfose-achtige portretten waaruit vooral perspectief gloort. De portretten (150x150 m) worden vanaf 26 mei in het Stadsmuseum Zoetermeer tentoongesteld.

Koningsdag 26 april, gratis open: 11.00 – 16.00 uur

Stadsmuseum Zoetermeer

Dorpsstraat 7, 2712 AB, Zoetermeer, tel. 079-3164735

www.stadsmuseumzoetermeer.nl, Facebook.com/stadsmuseumzoetermeer

-advertenties-

-goede doel-