Ook dit jaar begint bij de horeca-etablissementen van het Stadshart Zoetermeer Koninginnedag al weer op de vooravond van 26 april. Tijdens de ‘Nach voor de Dag’ op vrijdag 25 april kan gefeest en gehost worden in horecazaken, die tot ver in de kleine uurtjes geopend zijn. En zoals gebruikelijk zullen er tal van bezoekers zijn die zich speciaal voor de gelegenheid extra vrolijk in het oranje hebben uitgedost.

Bij de Pasta Company in het Dorp kun je naar het dansfeest 'De Koning moet nablijven', vanaf 20 tot 2 uur.

 

Stadshart

kon-dag-stadshartOp zaterdag 26 april, Koningsdag zelf, bruist heel Zoetermeer van de activiteiten!

Koningsdag viert u in Stadshart Zoetermeer. De winkels zijn open van 10:00-17:00 uur en op de pleinen vindt u de oranjebraderie. Voor de kids zijn er verschillende attracties waaronder een uitdagende klimwand en een slingerbal. De DJ Bug, Swing Masters en de Sail Jazzband verzorgen de muziek. Zorg dus dat u er bij bent op zaterdag 26 april!

Hier vindt u het complete overzicht van de activiteiten in het Stadshart: koningsdag-in-het-stadshart

Oeny van UNICEF viert ook Koningsdag

UNICEF staat op 26 april aanstaande op de Oranje-Braderie. Van 9:30-17:00 vind je de stand in het Stadshart.

Unicef vrijwilligers vertellen je daar over het werk van UNICEF en er is een grabbelton. Ook zijn er producten uit de nieuwe Oeny-collectie te koop.

 

 

Marktplein

kon-dag-aubadeOp het Marktplein wordt 's ochtends om 09.00 uur Koningsdag ingeluid met de Aubade door het Oranjekoor. Hierna opent burgemeester Aptroot Koningsdag officieel wordt de vlag gehesen door de scoutingverenigingen.

Op het Marktplein kunt u dan al de eerste kraampjes van de vrijmarkt vinden, met de leukste koopjes! Meer informatie: zo-oranje.nl

 

 

Vrijmarkt

Marktplein en Dobbepad

8.00-17.00u

Aubade

Marktplein

9.00u

Kinderactiviteiten 8-13 jr 

Dobbe eiland

11.00-16.30u

De kinderen kunnen bijvoorbeeld varen op de Dobbe, meedoen aan vele spelletjes of kijken naar de levende poppenkast voorstelling.

 

Ballonnenwedstrijd

Markt en podium Westelijke Dorpsstraat

15.00u

Rabobank Taptoe

Marktplein

20.00-22.00u

kon-dag-taptoe kon-dag-vrijmarkt

Dorpsstraat en CKC

Ook in de Dorpsstraat kunt u rondsnuffelen op de vrijmarkt, op de podia worden bovendien optredens en de Prinsessenmodeshow gehouden.

Goede doelenmarkt

Westelijk deel Dorpsstraat

10.00-16.00u

Prinsessenmodeshow

Podium Westelijke Dorpsstraat

11.45u

Segways

voor CKC

11.00-16.00u

Ballonnenwedstrijd

Markt en podium Westelijke Dorpsstraat

15.00u

MuziekPodium

Leidsewallen vlak vóór het CKC

11.00-16.00u

Kinderactiviteiten 2-8 jr

Nicolaasplein

11.00-16.00u

DSC 0035 DSC 0038

 

Gratis naar het museum op Koningsdag

SchminkenPBHet Stadsmuseum Zoetermeer is op Koningsdag gratis open van 11.00 – 17.00 uur. U kunt de tentoonstelling ‘Populair modern’ bezoeken, over de populaire moderne onderstroom in het interieur van de jaren vijftig.

Daarnaast worden er, in het kader van de komende tentoonstelling ‘Durf te dromen’, activiteiten georganiseerd door de LEO Club Zoetermeer Centaurea Cyanus. De LEO Club verkoopt blikjes drinken, tovert kinderen om tot prinsessen en dieren bij het schminken en daagt mensen uit om ‘Zoenen te gooien’. Met het opgehaalde geld organiseert de LEO Club een barbecue voor kinderen die een steuntje in de rug verdienen aangesloten bij de Stichting Jong perspectief.

 

Koningsvaarten op Koningsdag

Geen zin in een drukke vrijmarkt maar wel in een heel Hollands uitje op het water door de onverwacht mooie polders op deze Koningsdag? Boek dan één van de koningsvaarten op zaterdag 26 april van 11.00-13.00 of van 14.00-16.00 uur.

De prijs voor een kaartje is 12,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 13 jaar. De boot vertrekt vanaf boerderij Het Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude.

Wees er op tijd bij, want vol is vol. Boeken kan via de website www.rondvaartzoetermeer.nl .

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-