20130312 11398

Wethouder Edo Haan en Marion Martijn van het ONC presenteren de cheque voor Jinotega

Dit schooljaar werd het kerstbal op het Oranje Nassau College Clauslaan voor de derde keer georganiseerd. Iedereen heeft zich belangeloos ingespannen om er een mooie avond van te maken en veel geld in te zamelen voor het goede doel dit jaar: zusterstad Jinotega. Vrijwel alle leerlingen en personeelsleden waren aanwezig. Ook mochten de leerlingen nog introducés meenemen. De avond had voor ieder wat wils: een disco, film, games, chillhoekjes en een karaokewedstrijd.

Marion Martijn, directeur ONC Clauslaan, overhandigde de cheque van €2.835 euro aan wethouder Edo Haan, die het bedrag namens de stichting Vrienden van Jinotega in ontvangst nam. Maar niet veel later zou de cheque toch weer terugkomen bij Marion, naast directeur van het ONC is zij namelijk ook de penningmeester voor Vrienden van Jinotega!

20130312 11384Gerard van Wijk, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Jinotega legde de aanwezigen uit dat het geld hard nodig is: “In Jinotega is op dit moment sprake van een koffieziekte die de planten aantast. De toch al arme boeren hebben vaak geen reserves om op terug te vallen, Jinotega is één van de armste landen ter wereld!”

De totale opbrengst van toegangskaartjes, hapjes en drankjes komt ten goede aan onderwijsprojecten in Jinotega. Ook de opbrengsten van andere goede-doelen-acties van de school zijn voor de Nicaraguaanse zusterstad. Het opgehaalde bedrag wordt door de gemeente Zoetermeer verdubbeld en dat bedrag wordt weer verdubbeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het streven is dat in het jaar 2015 alle kinderen in Jinotega de mogelijkheid hebben om naar school te gaan.

-advertenties-

-goede doel-