P1120858Op 21 en 22 maart 2014 organiseert het Oranje Fonds NLdoet, een grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert zoveel mogelijk Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.

Scoutinggroep John McCormick (JMC) maakt gebruik van deze actie en heeft zich net als vorig jaar met een klus aangemeld op de NLdoet-site. Dit jaar wil Scouting JMC verder gaan met het opknappen van het buitenterrein rondom clubhuis de Chute zodat de jeugdleden er weer met plezier en veilig gebruik van kunnen maken tijdens de wekelijkse opkomsten. Met en grote groep vrijwilligers wil Scouting JMC vooral de ruimte van de vuilcontainers aanpakken en proberen om het plein er weer een beetje verzorgd uit te laten zien.

Voorzitter M/V gezocht!

Scoutinggroep John McCormick (JMC) zoekt een energieke nieuwe vrijwillige voorzitter M/V. In 2014 heeft huidig voorzitter Hermen van Dalen er drie termijnen van 3 jaar op zitten en zal hij de voorzittershamer moeten overhandigen aan een opvolger.

jmcHermen van Dalen: “Ze noemen mij bij Scouting JMC regelmatig een fopscout. In een tentje in een slaapzak overnachten is nu eenmaal niet mijn ding. Ik heb vanaf mijn zeventiende leiding gegeven en ben vaak mee op kamp geweest, maar besturen past beter bij me. Het schakelt ook makkelijker met mijn managementfunctie. Hoe dan ook: mij gaat het altijd om de mens. Ik vind het prachtig om mensen te zien groeien. Dat maakt Scouting zo bijzonder: je mag zijn wie je bent en worden wie je wilt zijn. Zo hebben we binnen Scouting JMC een speciale groep voor kinderen met een beperking, de Vrijbuiters. Zoveel plezier als die kinderen hebben!

Als voorzitter zit ik in mijn derde en laatste termijn. Ik heb mij sterk gemaakt voor samenwerking tussen de vier Scoutinggroepen in Zoetermeer en andere partijen. Ik heb daardoor veel mensen leren kennen in de stad. Met als gevolg dat ik nu op een verkiesbare plaats sta voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zonder Scouting zou dat nooit gebeurd zijn.”

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scouting JMC is aangesloten bij Scouting Nederland, heeft 130 leden en is van plan verder te groeien. In het Zoetermeerse Van Tuyllpark staat clubhuis De Chute waar de leden wekelijks per leeftijdsgroep de mooiste avonturen beleven.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Zoetermeer betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, neem dan contact op met JMC!

                                                                

 

-advertenties-

-goede doel-