Roofvogeldag bij De Weidemolen

steenuil2Stadsboerderij De Weidemolen organiseert op zondag 23 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, een roofvogeldag. In en om de stadsboerderij zijn verschillende activiteiten met als hoogtepunt van de dag de ‘roofvogelshow’, waarin een aantal roofvogels gedemonstreerd worden. Daarnaast zijn er voor kinderen leuke activiteiten zoals een uilenbraakbal uitpluizen en op zoek gaan naar wat de uil gegeten heeft, of een uil knutselen. Buiten bij het kampvuur kunnen ze popcorn poffen, meedoen met de speurtocht en springen op het springkussen. De toegang voor de roofvogelshow is gratis en voor de activiteiten is een strippenkaart te koop voor € 2,50.

Stadsboerderij De Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2, Oosterheem, telefoon 343 4181, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Egeldag op Het Buitenbeest

EgelZondag 23 maart organiseert Egelopvang Zoetermeer in samenwerking met de kinderwerkgroep van het IVN, een egeldag voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen die egels leuk vinden en er meer over willen weten kunnen deze middag bij Het Buitenbeest van alles leren over deze diertjes. Vrijwilligers van de egelopvang geven op een voor kinderen boeiende manier allerlei informatie over egels. Na de ‘les’ is er een egelknutselactiviteit.

Meedoen is gratis, het begint om 14.00 uur, maar kinderen moeten zich van tevoren aanmelden. Dat kan telefonisch op 352 0624 of op de stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93.

-advertenties-

-goede doel-